Sałatka Mandarynkowo-Migdałowa

Sałatka Mandarynkowo-Migdałowa
Sałatka z mandarynek i migdałów może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Za 90 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 111 kalorii . Ten przepis służy 8 osobom. Udaj się do sklepu i kup płatki pieprzu, ocet z czerwonego wina, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 73 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 97% wyniku , co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z mandarynkami i mandarynkami , Sałatka z migdałami i mandarynkami oraz Sałatka z migdałami i mandarynkami .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj sałatę rzymską, pomarańcze i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
Pierś Z Indyka Z RożnaPierś Z Indyka Z Rożna
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
2
Podgrzej 2 łyżki cukru z migdałami w rondlu na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż cukier zacznie się topić i pokryje migdały. Mieszaj ciągle, aż migdały staną się jasnobrązowe. Przełóż na talerz, studź przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
3
Połącz ocet winny z czerwonego wina, oliwę z oliwek, jedną łyżkę cukru, płatki czerwonej papryki i czarny pieprz w słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką. Energicznie wstrząśnij, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
2 Funty Piersi Z Kurczaka, Pokrojonej W Paski2 Funty Piersi Z Kurczaka, Pokrojonej W Paski
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
4
Przed podaniem polej sałatę sosem sałatkowym, aż będzie nią pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Pokruszone Sezonowane Krakersy żytnieGrubo Pokruszone Sezonowane Krakersy żytnie
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
5
Przełożyć do ozdobnej miski i posypać cukrem migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane MigdałyKandyzowane Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Dutton-Goldfield Dutton Ranch z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 43 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Rok 2013 był kolejnym znakomitym sezonem wegetacyjnym w rosyjskiej dolinie rzeki; ciepła wiosna, wspaniała pogoda kwitnienia i długi, umiarkowany sezon dojrzewania. Nasze bloki do mieszanki Dutton Ranch zebrano między 9 września a 11 października; owoce były pięknie czyste i dojrzałe i dały nam wina o kwaśnym kręgosłupie i soczystych aromatach cytrusów i owoców pestkowych, które tak uwielbiamy z naszej okolicy. To wino charakteryzuje się świeżością i równowagą: w nosie prowadzi z nutami cytryny Meyera, gruszki i minerałów, z nutami tropikalnymi i imbirowymi. W ustach soczystość tego sezonu równoważona jest solidną kwasowością i rozwijającym się rdzeniem owocowym, który sprawia, że chcesz do niego wracać. Kwaśna kula cytrynowa, dojrzała gruszka i odrobina zielonego jabłka uzupełniają profil owocowy, a stalowa mineralność i słodka śmietanka dodają złożoności, którą kochamy w tym winie. Umiarkowany alkohol i charakterystyczna soczysta kwasowość Green Valley zapewniają świeży, utrzymujący się cytrusowo-imbirowy finisz. Jest to wino, które ewoluuje w kieliszku i z łatwością wynagrodzi 5 lat leżakowania w piwnicy, ale oba będą stanowić wyzwanie ze względu na swój natychmiastowy urok.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia68
Magazyn