Ryż z bekonem i jajkiem
Ryż z bekonem i jajkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, pieprz, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Boczek z jajkiem makaron z serem, California Śniadanie Wrap (Awokado, Jajko, Boczek I Więcej!), oraz Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w 2 1/2-quart ciężki rondel, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować, szczelnie przykryte, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękki, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut. Delikatnie wymieszać ryż od góry do dołu rondla za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki.
Boczek gotować w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i ostry, o 6 protokół.
Wlać na sito ustawione na żaroodpornej misce i rezerwować osobno boczek i tłuszcz.
W średniej misce ubić jajka, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Powrót 3 łyżki tłuszczu na patelni i podsmażyć cebulę na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bladoniebieski, o 5 protokół.
Dodać jajka i gotować, mieszając, aż jajka są po prostu ustawione, o 1 minutę. Zrobić dobrze w środku mieszaniny jaj, a następnie wlać olej roślinny i 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu boczku.
Dodaj ryż, pozostałą łyżeczkę soli, i pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, 2 protokół.
Dodaj boczek, szalotki i olej sezamowy i gotuj mieszaninę, mieszając, 1 minutę.