Roladki z parmezanem
Rolada z parmezanem zajmuje od początku do końca około 45 minut. Za 15 centów za porcję otrzymasz chleb na 24 osoby. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 151 kalorii. Ten przepis polubiło 16 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ciepłej wody, masła, ciepłego mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 28%. Podobne przepisy obejmują bułki z parmezanem, bułki z parmezanem i bułki z kurczakiem i parmezanem.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Dodać mleko, parmezan, masło, cukier, sól, mąkę kukurydzianą i jajka; Dobrze wymieszać.
Dodaj 3 szklanki mąki i ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Uformuj 24 owale; zanurzamy każdy w roztopionym maśle i parmezanie.
Ułożyć na natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z foremek i ostudź na metalowej kratce.