Risi e Bisi-ryż i groszek po włosku
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Risi e Bisi - włoski styl ryżu i grochu spróbować. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 406 kalorii, 15g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz ryż arborio, oliwę z oliwek, ser romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Risi e Bisi-ryż i groszek po włosku, Risi e Bisi, włoski ryż i groch, oraz Risi e Bisi (ryż i groch).
Instrukcje
Włożyć bulion z kurczaka do małego garnka i ogrzać na małym ogniu.
Rozgrzać patelnię średniej wielkości na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia 2 zwoje patelni i czosnek.
Podsmaż czosnek 1 minutę, następnie dodać Arborio. Tosty ryż Arborio 2 minuty, następnie Chochla w 1/3 bulionu. Przynieś do bańki. Mieszaj ryż od czasu do czasu, pozwalając ryżowi uzyskać skrobię, a wywar ugotować do ryżu.
Dodaj więcej bulionu, gdy ryż zacznie wysychać. Kontynuuj mieszanie i bulion chochli aż ryż będzie al dente, 22 minut. Wymieszać z groszkiem i serem, doprawić solą i pieprzem, do smaku.