Quinoa Indyk Chili

Quinoa Indyk Chili
Przepis Quinoa Indyk Chili może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 9 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Jest idealny do Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka papryki chipotle w sosie adobo, quinoa, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk Quinoa Chili, Powolna Kuchenka Indyk Quinoa Chili, oraz Czyste Jedzenie Chipotle Indyk Quinoa Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, przynieść quinoa i 2 szklanki wody do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do wchłonięcia wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; puch widelcem i odstawić.
3
W międzyczasie, w dużym rondlu pokrytym sprayem do gotowania, gotować indyka, cebulę, czerwoną paprykę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe, a warzywa będą miękkie; odcedzić. Wymieszać w proszku chili, kminek i cynamon; gotować 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Chili W ProszkuChili W Proszku
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
WarzywaWarzywa
CynamonCynamon
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
KminekKminek
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj czarną fasolę, pomidory, cukinię, pieprz chipotle, SOS adobo, liść laurowy, oregano, sól, pieprz i pozostałą wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Wymieszać w kukurydzy i quinoa; ciepła przez. Wyrzucić liść laurowy; wymieszać z kolendrą. Freeze opcja: Freeze chłodzone chili w pojemnikach zamrażarki. Aby użyć, częściowo rozmrozić w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
SOS AdoboSOS Adobo
Czarna FasolaCzarna Fasola
Liście LauroweLiście Laurowe
KolendraKolendra
PomidorPomidor
CukiniaCukinia
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PieprzPieprz
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
SólSól
5
Podgrzać w rondlu, od czasu do czasu mieszając i dodając trochę bulionu lub wody, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Wyposażenie

Składniki

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia33
Magazyn