Półmisek z łososiem wędzonym na gorąco, podwójną rzeżuchą i sałatką ziemniaczaną
Przepis Hot-wędzony łosoś, Podwójna rzeżucha i sałatka ziemniaczana półmisek mogą być wykonane w mniej więcej 1 godzinę i 10 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Sprawdza się jako niedroga przystawka. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz garnek musztarda rzeżucha, ocet jabłkowy, musztarda pełnoziarnista, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Półmisek wędzonego łososia z sałatką z kopru włoskiego, Półmisek Wędzonego Łososia, oraz Półmisek wędzonego łososia Lulu.
Instrukcje
Aby zrobić dressing, ubić wszystkie składniki razem w misce z odrobiną przypraw lub umieścić je w słoiku z nakrętką i dobrze wstrząsnąć. Można dokonać do 2 dni wcześniej. Gotować ziemniaki w dużej ilości wrzącej wody przez 10 minut, aż po prostu miękkie.
Odcedzić, lekko ostudzić, następnie pokroić.
Podczas gotowania ziemniaków, blanszować fasolkę szparagową w dużej ilości wrzącej wody przez 4 min, aż gotowane, ale nadal z lekkim chrupnięciem, odcedzić, odświeżyć w lodowatej wodzie, aby zatrzymać ich dalszego gotowania, a następnie ponownie odcedzić. Jajka przepiórki gotować przez 3 min.
Odcedzić, umieścić pod zimną wodą, następnie obrać i połówki. Łososia płatki na duże kawałki do miski i pokroić dymkę. Wszystkie te zadania można wykonać z wyprzedzeniem. Tuż przed podaniem, połowę, obrać i pokroić awokado.
Jest to sałatka warstwowa, a nie rzucana sałatka, więc zacznij od rozrzucenia rukoli i cykorii na talerzu. Rozrzucić różne garści w czasie wszystkich innych składników (ale nie gorczycy rzeżuchy) tak, że są one równomiernie rozłożone.
Skropić ponad dwie trzecie dressingu, a następnie posypać rzeżuchą musztardową.
Podawać z pozostałym sosem na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.