Pudding ryżowy z syropem z granatów
Pudding ryżowy z syropem z granatów może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, masło, nasiona granatu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Pudding Ryżowy Z Granatu Kokosowego, Pudding ryżowy z syropem z rodzynkami i cynamonem, oraz Pudding ryżowy waniliowy z syropem wiśniowo-rumowym.
Instrukcje
Aby przygotować budyń, połączyć 3 szklanki mleka, ryżu, 1/3 szklanki cukru i masła w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Połączyć 1/2 szklanki mleka i jajka, mieszając trzepaczką. Stopniowo wymieszać około jednej czwartej ciepłej mieszaniny ryżu do mieszaniny jaj; dodać do patelni, stale mieszając. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub aż ryż będzie miękki, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Aby przygotować syrop, wycisnąć sok z połówek granatu za pomocą rozwiertaka do cytrusów lub sokowirówki, aby odmierzyć 1 szklankę.
Połącz sok i 1/4 szklanki cukru w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki (około 20 minut), często mieszając.
Syrop rozpuścić równomiernie na budyniu i posypać nasionami.