Pstrąg Wędzony Z Kaszą Gryczaną
Wędzone bułki z pstrągiem i kaszą gryczaną to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 980 kalorii, 53g białka, oraz 53g tłuszczu. Na 9,12 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, sól koszerna, pstrąg i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Naleśniki gryczane z wędzonym łososiem, Wędzony Łosoś Kasza Gryczana, oraz do bułek z cynamonem gryczanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aby zrobić 2 C ugotowanej kaszy gryczanej. Aby uzyskać idealne jajka na twardo, wystarczy dodać 2 jajka do garnka z zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć, a następnie zdjąć z ognia na 8 minut.
Odcedzić i natychmiast namoczyć w misce z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Jajka obrać, posiekać i dodać do kaszy gryczanej.
W małej miseczce wymieszaj olej, sok z cytryny, sól i pieprz, a na kaszę gryczaną i jajka polej sosem. Wrzucić do równomiernie coat.To zrobić sos jogurtowy, po prostu połączyć wszystkie składniki w małej misce. Możesz zrobić nadzienie i sos z jednodniowym wyprzedzeniem i przechowywać je w lodówce.Kiedy będziesz gotowy do robienia bułek, dokładnie umyj sałatę, a następnie ułóż je w gorącym parowcu. Gotować przez około minutę lub aż liście zwiędną (żeberka spływające po środku nadal będą twarde).
Przełożyć do miski z zimną wodą, a następnie delikatnie wycisnąć nadmiar wody z liści.
Ułóż liść sałaty na powierzchni przygotowawczej i delikatnie rozłóż część liściastą (patrz pierwsze zdjęcie poniżej). Używając ostrego noża, wytnij około 1/3 środkowego żebra, jak pokazano na poniższym zdjęciu.
Ułożyć pokruszonego wędzonego pstrąga wzdłuż środkowej 1/3 i na wierzch dodać kilka łyżek mieszanki jajek gryczanych (patrz drugie zdjęcie poniżej).Złożyć klapy (gdzie wyciąć żebro) nad nadzieniem i między sobą (patrz zdjęcia poniżej). Złóż drugą stronę liścia w ten sam sposób, a następnie zwiń liść palcami, aby przytrzymać farsz in.To podawać, po prostu top z sosem jogurtowym i posiekanymi orzeszkami piniowymi. Jeśli zabierasz je na piknik, prawdopodobnie łatwiej będzie zanurzyć bułki w sosie jak sajgonki.