Przegrzebki, krewetki i kałamarnice"Ceviche"

Przegrzebki, krewetki i kałamarnice
Przegrzebek, krewetki i kalmary "Ceviche" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać butelkowane ají Amarillo chile purée, przegrzebki morskie, krewetki w skorupie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj Ceviche z krewetkami i przegrzebkami, Ceviche z krewetkami i przegrzebkami z tequilą, oraz Awokado nadziewane krewetkami i przegrzebkami Ceviche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem sok, Chile purée, cebula, i 1 1/2 łyżeczki soli w dużej misce do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Papryka ChiliPapryka Chili
SokSok
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połówki macek kałamarnic wzdłuż i pociąć ciała (w tym klapy, jeśli są przymocowane) poprzecznie na pierścienie 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
3
Poach przegrzebki i krewetki w średnim garnku ledwo gotującej wody, mieszając od czasu do czasu, aż ledwo gotowane przez, o 1 minutę. Wymieszać w kałamarnicy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
KałamarnicaKałamarnica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dobrze osuszyć owoce morza w durszlaku i dodać do marynaty. Marynować, nieosłonięte i schłodzone, co najmniej 3 godziny (na rozwój smaków).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Owoce MorzaOwoce Morza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Tuż przed podaniem wymieszaj kolendrę. Łyżka owoców morza do płytkich misek z łyżką szczelinową, a następnie łyżka marynaty nad nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MarynataMarynata
Owoce MorzaOwoce Morza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Ceviche można schłodzić do 8 godzin (przykryć po ostygnięciu).

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn