Proste karczochy gotowane na parze
Proste karczochy gotowane na parze zajmują około 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na lakto ovo serwuje 2 dania i kosztuje 1,09 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 4 g białka i 0 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes wymaga karczochów, liścia laurowego, czosnku i soku z cytryny. 17 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 96% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Podobne przepisy obejmują karczochy gotowane na parze, karczochy gotowane na parze i karczochy gotowane na parze.
Instrukcje
Odetnij łodygę z karczochów i wyrzuć, upewniając się, że spód każdego karczocha jest płaski.
Odetnij górną część karczocha na około 1 cal i wyrzuć. Odetnij kolczaste końcówki każdego liścia karczocha za pomocą nożyczek kuchennych.
Na dno garnka wlej kilka centymetrów wody, dodaj do niej czosnek, sok z cytryny i liść laurowy.
Włóż koszyk do gotowania na parze do garnka, uważając, aby woda nie spływała po dnie koszyka do gotowania na parze.
W koszyku ułożyć karczochy, opierając je na spłaszczonym dnie.
Doprowadź wodę do wrzenia, przykryj garnek i gotuj, aż liście będzie można łatwo wyciągnąć z karczocha, 20 do 30 minut.