Praktycznie Surowe Ciasteczka Pekanowe
Praktycznie surowe ciasteczka Pekan Shortbread mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 12 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz sól morska, syrop klonowy, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 376 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kruche Ciasteczka Orzechowe, Kruche Ciasteczka Orzechowe, oraz Kruche Ciasteczka Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść orzechy pekan w robocie kuchennym i pulsuj, aż orzechy zostaną drobno zmielone. Nie przesadzaj.
Dodać mąkę kokosową i sól, i pulse połączyć.
Dodaj syrop klonowy i pulsuj, aż ciasto zacznie się sklejać.Używając miarki do ciastek lub łyżki, zgarnij ciasto przez zaokrągloną łyżkę stołową na tacę wyłożoną Teflexem. Użyj dłoni, aby delikatnie spłaszczyć ciasteczka do około 1/3 cala grubości.Odwodnić w temperaturze 43° przez około 4 godziny, ostrożnie przerzucając ciasteczka na wyłożoną siatką tacę w połowie, aż poczują się suche i jędrne.Rozgrzej piekarnik do300. za pomocą miarki do ciastek lub łyżki, miarka ciasto przez zaokrągloną łyżkę stołową na pergaminie wyłożonej blachą do pieczenia. Użyj dłoni, aby delikatnie spłaszczyć ciasteczka do około 1/3 cala grubości.
Piec przez 9 do 11 minut, aż ciasteczka wyschną na wierzchu.
Niech ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia przed obsługą (lub będą kruszyć).Przechowywać ciasteczka w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 dni, w lodówce do tygodnia lub w zamrażarce do miesiąca