Pożegnanie lata: Thai Red Curry Shrimp

Pożegnanie lata: Thai Red Curry Shrimp
Pożegnanie lata: Thai Red Curry Shrimp może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 450 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 3,73 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 5. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 21 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka tajskich chili, cebula, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z warzywami, Pożegnalna Letnia Sałatka, oraz Pożegnanie lata-Sorbet mieszany jagodowo-bananowy.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej chili na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
2
Dodać czosnek i smażyć przez 30 sekund przed dodaniem w cebuli, patty pan i bakłażan. Nadal smażyć przez 5-7 minut, aż warzywa zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj czerwoną pastę curry, sos rybny, trawę cytrynową, świeży imbir, Tajskie chili brązowy cukier i sól. Wymieszać do okrycia warzyw. Gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Pasta CurryCzerwona Pasta Curry
świeży Imbirświeży Imbir
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Wlać mleko kokosowe i sok z limonki i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
5
Dodaj w krewetki i gotować, aż wszystkie krewetki są różowe, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Zdjąć z ognia i dodać liście kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
7
Podawać na ryżu basmati z limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia15
Magazyn