Pomidory Panierowane
Panierowane pomidory wymagają z grubsza 30 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 101 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 46 centów za porcję. 9 osób próbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pieprzu, soli, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Staromodne Panierowane Pomidory, Panierowany Kurczak z pomidorami, oraz Panierowane kotlety z kurczaka z pomidorami i rukolą.
Instrukcje
Pomidory obrać i wydrążyć, ale pozostawić w całości. Zanurz każdy cały pomidor w roztopionym maśle. W małej misce połącz okruchy soli i parmezan.
Zroluj pomidory w mieszance miękiszu, delikatnie dociskając okruchy do pomidora.
Umieść pomidory w jednej warstwie w wysmarowanym tłuszczem płytkim naczyniu do pieczenia. Jeśli pozostały jakieś okruchy lub masło, połącz je i posyp pomidorami.
Piec w temperaturze 475° przez 15 minut lub do momentu, gdy pomidory zaczną się brązowieć i zostaną podgrzane. Obserwuj uważnie; łatwo się palą. Tymczasem w przypadku sosu serowego rozpuść masło w średnim rondlu. Dodaj mąkę, sól i pieprz.
Dodaj mleko od razu; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować.
Zdjąć z ognia; dodać parmezan.