Plamiak z salsą cytrusową może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 175 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. Za 3,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Dla miłośników kuchni meksykańskiej jest to dość drogi przepis. Jeśli masz pod ręką skórkę pomarańczową, filety ze plamiaka, pomarańcze z pępka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Salsa Cytrusowa , Salsa Cytrusowa i Salsa Cytrusowo-Awokado .
Instrukcje
1
Aby przygotować salsę, w misce wymieszaj pomarańcze, cebulę, sok z limonki, kolendrę, płatki pieprzu, czosnek, skórkę pomarańczową, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryj i ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
1 Truskawka Bez łuski
1 (15,5 Uncji) Puszka Czerwonej Fasoli Goya, Odsączona I Przepłukana
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
1/2 Puszki Papryczki Chipotle W Sosie Adobe
(olej Chili)
Ostry Ser Cheddar Pokrojony W Paski O Grubości 1 Cala
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Litr (około Gęstej śmietany
2
Połącz kolendrę, kminek i pozostałą sól i pieprz; natrzeć filety z obu stron. Grilluj pod przykryciem na średnio gorącym ogniu lub piecz w odległości 4-6 cali od ognia przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuszczyć się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę
Kolendra
Kminek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
Plamiak w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Chociaż różne owoce morza z pewnością wymagają różnych win, zazwyczaj rześkie, lekkie białe wino lub białe wino musujące załatwi sprawę i nie zagłuszy żadnych subtelnych smaków. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 33 dolarów.
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.