Placki Ziemniaczane
Placki ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Niewiele osób naprawdę lubiło to Żydowskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skrobi ziemniaczanej, cebula, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Placki ziemniaczane mamy.
Instrukcje
Używając tarki ręcznej lub robota kuchennego, rozdrabniaj ziemniaki, pracując nad dużą miską zimnej wody lub często przenosząc rozdrobnione ziemniaki do wody. Cebulę rozdrobnić i dodać do miski (jeśli używasz zielonej cebuli, rezerwy).
Drenaż mieszanki ziemniaków; wytrzyj miskę do czysta. Rękami wyciśnij nadmiar wody z dużej garści mieszanki ziemniaków, a następnie ułóż ją na czystym ręczniku kuchennym. Ziemniaki szczelnie zamknąć w ręczniku i przekręcić, aby wykręcić pozostałą wilgoć. Powtórz, aby wysuszyć wszystkie ziemniaki, używając świeżych ręczników w razie potrzeby. Powrót ziemniaki do miski.
Dodaj jajka, skrobię ziemniaczaną, sól i pieprz (i zieloną cebulę, jeśli używasz) do miski i dobrze wymieszaj.
Wlać 1/2 cala oleju do 10 - do 12-calowej patelni (z boków co najmniej 2 w. wysoki) na średnim-wysokim ogniu. Gdy powierzchnia oleju lekko marszczy, czerpać 1/3 szklanki mieszanki ziemniaków w jedną rękę, a następnie włączyć go do szerokiej szpatułki. Spłaszczyć mieszaninę do naleśnika o grubości około 1/2 cala. Delikatnie przesuń każde ciasto z łopatki do gorącego oleju, 3 do 4 naleśników na partię (nie tłocz patelni). Gotować, aż krawędzie naleśników są chrupiące i dobrze rumiane, a spody są złotobrązowe (podnieś szpatułką, aby sprawdzić), o 3 protokół. Obróć i gotuj, aż pozostałe Strony będą złociste, o 3 minuty dłużej.
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby odcedzić na krótko, a następnie ogrzać w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych naleśników.