Placek rybaka
Fisherman ' s Pie to pescatarian przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 716 kalorii, 46g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $5.19 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziemniaków, wina, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Placek rybaka, Placek rybaka, oraz Rybackie curry.
Instrukcje
Zrobić puree ziemniaczane.Rozgrzej piekarnik do 200c. cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler i por posiekać na kawałki cm. Czosnek obrać i drobno posiekać. Koperek drobno posiekać.
Usuń skórę i kości z ryby i posiekaj na 2 cm kostki. Obrać prawns.In rondel, rozgrzać masło i, gdy się stopi, umieścić w cebuli, seler, por i czosnek. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut, aż cebula będzie bardzo miękka.
Dodaj mąkę do patelni, dokładnie wymieszaj, następnie dodaj białe wino i mieszaj, aż mąka i wino się połączą.
Wlać 150 ml wywaru i wymieszać, aż się połączy, następnie dodać kolejne 150 ml wywaru i wymieszać, aby się połączyć. Na koniec dodaj pozostały wywar i wymieszaj. Następnie doprowadzić mieszaninę do wrzenia, lekko zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę (około 5-10 minut).
Dodaj rybę, ale nie krewetki, zmniejsz ogień do średniego i delikatnie gotuj przez 5 minut.
Dodać śmietanę i koperek, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać (tak ,aby nie rozbić ryby), a następnie ostrożnie przechylić zawartość patelni do naczynia odpornego na działanie pieca. Następnie włóż krewetki.Przykryj mieszaninę puree ziemniaczanym, najpierw umieszczając łyżki wokół krawędzi naczynia, a następnie wypełniając w środku. Wygładzić powierzchnię puree ziemniaczanego nożem, a następnie lekko przeciągnąć widelec w poprzek, tworząc prążkowany wzór.
Umieścić naczynie na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 20 minut. Jeśli wierzch nie jest wystarczająco rumiany do tego czasu, umieść naczynie pod gorącym grillem na 5 minut (lub do momentu, gdy wierzch będzie wystarczająco brązowy).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.