Pizza ziemniaczana: Pizza di Patate
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Potato Pizza: Pizza Di Patate spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz provolone, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 58 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Croccette di patate (krokiety ziemniaczane), Gattò di patate (placek ziemniaczany), oraz Placki ziemniaczane: Crocche di Patate dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 8 litrów wody do wrzenia. Gotuj ziemniaki we wrzącej wodzie, aż będą łatwo Przekłute nożem do parowania, około 25 minut.
Ziemniaki odsączyć i, gdy są jeszcze ciepłe, obrać i przepuścić przez młyn spożywczy.
Dodać ricottę, provolone, jajka i pietruszkę i doprawić solą i dużą ilością czarnego pieprzu. Formuj 6-calową pizzę mokrymi rękami, o grubości około 1/2 cala i naciśnij każdą stronę każdej pizzy na talerzu wypełnionym bułką tartą. Odstawić, aż wszystko będzie gotowe.
W 8-calowej patelni, nieprzywierającej, podgrzej 1 łyżkę oleju, aż do palenia.
Umieść jedną pizzę na raz na patelni i gotuj około 4 minut z każdej strony, aż każda strona będzie ciemnobrązowa.
Umieść gotowaną pizzę na tacy wyłożonej papierowymi ręcznikami, aby osuszyć, aż wszystko będzie gotowe. Aby służyć, umieść pizzę na stojaku na blasze ciastek i do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 450 F na 6 do 8 minut.
Wyjąć i podawać w stosie.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti D. O. C. G. z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.