Pizza z Kurczakiem Karczochowym

Pizza z Kurczakiem Karczochowym
Pizza z kurczakiem i karczochami to danie główne dla 8 osób. Za 1,89 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 29 g tłuszczu i łącznie 431 kalorii. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwek, piersi kurczaka, oliwy z oliwek i ciasta francuskiego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pizza z serowym kurczakiem i karczochami, Pizza z kurczakiem i bekonem i karczochami oraz Pizza z grillowanym kurczakiem i karczochami.

Instrukcje

1
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2
Przenieść do nienasmarowanego 15-calowego. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia. Ciasto nakłuć dokładnie widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Piec w temperaturze 400° przez 11-13 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
W międzyczasie na dużej patelni podsmaż kurczaka i cebulę na oleju, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty. Wymieszaj pomidory, karczochy, oliwki i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Zdjąć z ognia.
6
Na cieście posmaruj sosem Alfredo. Łyżką cedzakową nałóż mieszaninę kurczaka na sos; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos AlfredoSos Alfredo
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Piec przez 5 minut lub do momentu rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Brancaia Chianti Classico Riserva. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Brancaia Chianti Classico Riserva
Brancaia Chianti Classico Riserva
Chianti Classico Riserva charakteryzuje się aromatami tropikalnych i czarnych owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wino to, produkowane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, ma gęstą, rubinowoczerwoną barwę i długi, aromatyczny finisz. Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn