Pizza pieprzowa z bazylią i orzeszkami piniowymi
Przepis mieszany pieprz Pizza z bazylią i orzeszkami pinii może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Jeśli masz oliwę z oliwek, bazylię, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Pilaw mieszany z żurawiną i orzeszkami piniowymi, Włoska sałatka mieszana z domową pieczoną czerwoną papryką, orzeszkami piniowymi i ogolonym Parmem, oraz Cukinia z bazylią, orzeszkami piniowymi i grzankami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj przygotowane ciasto do pizzy w 12-calowe koło na mące.
Umieścić ciasto na 12-calowej patelni do pizzy lub blachy do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posypane 1 łyżką mąki kukurydzianej. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, sól, i czarny pieprz; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać paprykę; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z wodą; gotować 10 minut lub aż papryka będzie miękka i woda prawie odparuje.
Zdjąć z ognia; wymieszać kapary.
Rozprowadzić mieszaninę pieprzu równomiernie na skórce pizzy; posypać fetą.
Piec w 500 przez 15 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Wyjąć pizzę z piekarnika; posypać bazylią i orzeszkami piniowymi; na wierzch polać parmezanem.
Piec dodatkowe 3 minuty lub do rozpuszczenia parmezanu.