Pieczony Kurczak Prowansalski
Pieczony kurczak prowansalski wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.69 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz herbes de provence, pieczenia kurczaka, bulion z kurczaka mniej sodu, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony Kurczak Prowansalski, Provençale Papryka-Sałatka Z Kurczakiem, oraz Lambcarre Provencale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce; zacieru do konsystencji pasty.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Mieszankę przyprawową wcierać pod rozluźnioną skórę.
Umieścić cebulę w jamie ciała. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Wiązać nogi razem ze sznurkiem.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa do piersi, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 20 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Wyjąć kurczaka z patelni. Przykryć folią i odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 5 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić krople do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (o 3 protokół).
Wyjąć z ognia; dodać masło, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego.
SOS podawać z kurczakiem.