pieczone jabłka
Pieczone jabłka mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu. 183 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 21 minut. Udaj się do sklepu i kup jabłka Granny Smith tej samej wielkości, mieloną gałkę muszkatołową, miętę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Pieczone jabłka, Pieczone jabłka i Pieczone jabłka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Połącz cynamon, gałkę muszkatołową i cukier w małej misce. Odłożyć na bok.
Wydrążyć jabłka, uważając, aby nie przekłuć ich dolnej części, aby nie pozostał sok.
Usuń skórę z 1/2 cala wokół górnej części jabłek przy otworze. Wypełnij każde wgłębienie mieszanką cukru cynamonowego. Każde jabłko posmaruj łyżeczką masła.
Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sokiem jabłkowym. Przykryj blachę folią aluminiową i piecz przez około 45 minut do 1 godziny.
Zdjąć z ognia, udekorować świeżą miętą i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania z pieczonymi jabłkami. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Taittinger Brut La Francaise. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.