Pieczona jagnięcina z papryką i miętą Gremolata

Pieczona jagnięcina z papryką i miętą Gremolata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczoną jagnięcinę z papryką i miętą Gremolatan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 491 kalorii, 57g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.13 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, paski papryki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowana noga jagnięca z miętą Gremolata, Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować jagnięcinę, połącz pierwsze 8 składników (przez czosnek) w dużej misce; dodaj 4 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Rzuć dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść mieszankę warzywną na środku dużej, głębokiej patelni do pieczenia. Pozostałe 2 łyżki oleju natrzeć na jagnięcinę, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Ułożyć jagnięcinę na mieszance warzywnej. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
5
Piec w temperaturze 450 przez 50 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 (Nie wyjmuj jagnięciny z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec 20 minut więcej, lub aż termometr rejestruje 150 (dla średnio rzadkie). Piecz do pożądanego stopnia doneness, mieszając warzywa co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Ułożyć pieczeń na podgrzewanym talerzu i przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
9
Warzywa odcedzić przez drobne sito do miski (zaparkować płyn do sosu).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Włożyć warzywa do miski i wymieszać z natką pietruszki i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Aby przygotować gremolata, połączyć składniki w małej misce, i wrzucić do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Podawać małą łyżeczkę z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn