Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym

Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym
Pieczona Gęś z Nadzieniem Czosnkowym to danie główne dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 1635 kalorii, 70 g białka i 149 g tłuszczu. Za 6,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cebulę, ząbki czosnku, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 55 minut. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 73% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pieczona gęś z nadzieniem z brandy i sosem z czerwonego wina, Pieczona gęś z nadzieniem i Gęś z nadzieniem z jabłek i suszonych śliwek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Przekrój cytrynę na pół. Natrzyj gęś wewnątrz i na zewnątrz pokrojonymi bokami cytryny; wyrzucić cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Posypać wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem. Dobrze nakłuj skórę. Palcami ostrożnie oddziel skórę od piersi gęsi; umieść paski bekonu pod skórą. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Gęś CałaGęś Cała
4
Do farszu, na dużej patelni podsmaż cebulę i seler na maśle, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Przełożyć do dużego naczynia; wymieszać z kostkami farszu, szałwią, solą, pieprzem i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Dodaj 1 szklankę bulionu i substytut jajka; delikatnie wrzuć. Luźno napełnij wgłębienia na ciało i szyję gęsi; zwiąż ze sobą podudzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut JajSubstytut Jaj
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Gęś CałaGęś Cała
8
Pozostały farsz umieścić w natłuszczonej formie o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia; zalać pozostałym bulionem. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
10
Połóż gęś piersią do góry na ruszcie w brytfance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
11
Piec bez przykrycia 30 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Piec bez przykrycia przez 2-3/4 do 3 godzin lub do momentu, aż termometr wskaże 180° w przypadku gęsi i 165° w przypadku farszu, od czasu do czasu nakłuwając skórę. (Jeśli gęś zbyt szybko się rumieni, przykryj ją luźno folią.) W razie potrzeby odsącz z patelni tłuszcz, który się zgromadził.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Piec dodatkowy farsz pod przykryciem przez 25-30 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do momentu zarumienienia. Gęś przykryj folią i odstaw na 20 minut, a następnie wyjmij farsz i pokrój gęś.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia46
Magazyn