Pieczeń Garnkowa Z Pieczonymi Warzywami Korzeniowymi
Pieczeń duszona z pieczonymi warzywami korzeniowymi to danie główne dla 4 osób. Za 3,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 489 kalorii. Jeśli masz pod ręką mąkę, sos worcestershire, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. 92 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 93%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pieczeń duszona z pieczonymi warzywami korzeniowymi, Pieczeń czosnkowa z pieczonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi oraz Pieczeń duszona z warzywami korzeniowymi.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wołowinę doprawiamy solą i pieprzem i lekko oprószamy mąką.
Rozgrzej olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu i obsmaż mięso ze wszystkich stron.
Wyjmij na talerz i odłóż na bok. Ułóż marchewkę, seler i cebulę na dnie wolnowaru, a na wierzch połóż smażoną wołowinę.
Dodaj bulion, wodę, czosnek, sos Worcestershire i tymianek i ustaw kuchenkę na małym ogniu przez 8 godzin. Po zakończeniu wyjmij mięso na półmisek.
Warzywa i bulion odstawiamy do ostygnięcia na około 5 minut, po czym wrzucamy do blendera. Powoli zmiksuj na gładką masę i przełóż do miski.
Sos podawać z pieczenią duszoną i pieczonymi warzywami korzeniowymi.
Na godzinę przed zakończeniem pieczenia pieczeni rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Dodaj wszystkie warzywa do dużej miski i dodaj olej rzepakowy, rozmaryn, tymianek i cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku i ułóż na blasze. Piec przez 30 minut, następnie przemieszać i piec kolejne 30 minut. Ułożyć na półmisku i podawać.
Wykorzystaj resztki do przygotowania sałatki z makaronem z pieczonymi warzywami korzeniowymi lub południowo-zachodniej wołowiny i chili z czarnej fasoli.