Patelnia Tortilla Pizza
Przepis patelnia Tortilla Pizza mogą być wykonane w około 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 865 kalorii. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1022 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz kurczaka, ryby i owoce morza, wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Chrupiąca Tortilla Patelnia Pizza, Chrupiące chorizo i ziemniaki Tortilla patelnia Pizza, oraz Meksykańska Patelnia Tortilla.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną lub patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Umieść mąkę tortilla na środku patelni.
Kiedy tortille zaczynają nadmuchiwać lub tworzyć pęcherzyki powietrza, odwróć go i włącz ciepło do średniego niskiego. Przebijaj pęcherzyki powietrza końcówką noża lub zębami widelca, aby nieco je opróżnić.
Wierzch tortilli posypać cienką warstwą startego sera mozzarella. Gdy ser jest w połowie stopiony, łyżka na cienką warstwę sosu pomidorowego, za pomocą tylnej części łyżki do rozłożenia na ser.
Wierzch sosu pomidorowego posypać odrobiną sera.
Zdejmij z ognia i przykryj, aby stopić ser: gdy krawędzie tortilli będą brązowiejące, wskazując, że dno tortilli staje się ładne i brązowe, zdejmij patelnię z ognia.
Przykryj górną część patelni pokrywą na około minutę, aby ser na górze mógł stopić się na pozostałym ogniu z patelni.
Posypać świeżą pokrojoną bazylią.
Wyjąć na talerz i przeciąć kółkiem do cięcia pizzy lub ostrym nożem.