Patelnia-gotowane krewetki z sosem Romesco
Skillet-gotowane krewetki z sosem Romesco może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,66 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka papryki, soli, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Mocha Bezowa Kora jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki z sosem Romesco, Szaszłyki krewetkowe z sosem Romesco, oraz Grillowane krewetki z sosem Romesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 8 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 10 minut. Obrać i grubo posiekać.
Połączyć pietruszkę, 1 łyżka oleju, sok, pokruszony czerwony pieprz, i krewetki w misce; odstawić 15 minut.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj migdały i chleb na patelnię; smażyć 2 minuty lub aż orzechy będą złote.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj pomidora i pieczoną paprykę; smażyć 4 minuty lub aż pomidor zacznie się rozkładać.
Umieścić mieszaninę pomidorów w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Dodać ocet i sól do mieszaniny pomidorów; pulse aż połączone. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę mieszanki krewetek do patelni; cook 2 minut na każdej stronie lub aż krewetki są zrobione.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną krewetek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.