Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim)

Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim)
Przepis Papa Rellena con Salsa Ranchera (faszerowany ziemniak z pikantnym sosem kreolskim) może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Ta przystawka ma 1701 kalorii, 56g białka, oraz 98g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 6,5 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką pasilla chile, paprykę, uchwyt wołowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Salsa Ranchera (Sos Ranczo), Faszerowana wołowina (Carne o Posta Rellena), oraz Carne de Cerdo Rellena (wieprzowina faszerowana warzywami) dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku ziemniaków: zacznij od włożenia ziemniaków do dużego garnka. Zalej 8 szklankami zimnej wody i dodaj sól; woda powinna mieć trochę słony smak. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zredukować do wrzenia i gotować, aż będą miękkie po szturchnięciu widelcem lub nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Odcedź, a następnie zetrzyj, dodając mleko i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
4
Przełóż do miski i ostudź przez co najmniej godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Do nadzienia: w międzyczasie dodaj oliwę z oliwek na głęboką patelnię na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj cebulę, czosnek, kminek, oregano, paprykę, sól, pieprz i liść laurowy. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodaj wołowinę i koncentrat pomidorowy, przykryj i zmniejsz ogień do średniego. Gotuj przez około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Zdejmij pokrywkę i wymieszaj; konsystencja powinna wyglądać jak gęste chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
9
Przełóż na patelnię i rozprowadź miksturę, aby szybko ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Montaż: zacznij od porcjowania schłodzonej mieszanki ziemniaczanej, około 8 uncji lub wystarczającej, aby po zwinięciu w kulkę wyglądała jak pomarańcza. Następnie weź piłkę i spłaszcz dłońmi, jednocześnie utrzymując kształt miseczki w jednej ręce. Następnie za pomocą łopatki do lodów napełnij ziemniaka nadzieniem mięsnym. Zamknij i zamknij obiema rękami. Powtórz ze wszystkimi kulkami ziemniaczanymi. Ustaw 3 płytkie Patelnie, jedną z myjką do jajek, a drugą z panko. Weź kulkę ziemniaczaną i włóż jajko, następnie do drobnego panko, z powrotem do jajka, a następnie do grubego panko. Po panierowaniu włóż je do lodówki, aby ujędrniły się, około 30 minut. Napełnij głęboki garnek mniej więcej do połowy olejem i podgrzej do około 350 stopni F. ostrożnie wrzuć kulki ziemniaczane do oleju i smaż partiami na złoty kolor, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Odcedź na ręcznikach papierowych i podawaj z salsą Ranchera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Zacznij od podgrzania patelni z 5 łyżkami oliwy z oliwek i dodania papryczek chili i całych ząbków czosnku do tostów przez kilka minut. Następnie dodaj cebulę, paprykę, oregano, kminek, sól, pieprz i liść laurowy. Następnie dodaj świeże pomidory, przecier pomidorowy i wywar i zmniejsz o jedną trzecią na małym ogniu; zajmuje to około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Ostudzić przez 20 minut. Następnie umieść w blenderze i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Podgrzej pozostałe 5 łyżek oliwy z oliwek na innej patelni. Przecedź sos przez sitko o drobnych oczkach i dodaj na patelnię. Smaż sos na gorącej patelni i zmniejsz, aż będzie gęsty, 15 do 20 minut. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)907Orzechy dowolne (posiekane)świeżo mielona wołowina (85 procent chudego do 15 procent tłuszczu)świeżo mielona wołowina (85 procent chudego do 15 procent tłuszczu)454Orzechy dowolne (posiekane)kurczak lub wołowinakurczak lub wołowina1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana paprykaposiekana papryka8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny lub rzepakowy, do smażeniaOlej roślinny lub rzepakowy, do smażenia227Orzechy dowolne (posiekane)pulla chilepulla chile6do 8 jaj ubitych z 1/2 szklanki mlekado 8 jaj ubitych z 1/2 szklanki mleka5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)prażony mielony kminekprażony mielony kminek11 funt cukinii,prażony mielony kminekprażony mielony kminek1(zima)świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz11 funt cukinii,świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz454Orzechy dowolne (posiekane)guajillo chileguajillo chile2kgsZiemniaki Idaho, obrane i poćwiartowaneZiemniaki Idaho, obrane i poćwiartowane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepłe mlekociepłe mleko2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów10(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana hiszpańska cebulaposiekana hiszpańska cebula2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suche oreganosuche oregano9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGruba bułka tarta pankoGruba bułka tarta panko9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobna bułka tarta pankodrobna bułka tarta panko227Orzechy dowolne (posiekane)pasilla chilepasilla chile1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży pomidorposiekany świeży pomidor1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu680Orzechy dowolne (posiekane)2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego454Orzechy dowolne (posiekane)niesolone masło, pokrojone w kostkęniesolone masło, pokrojone w kostkę4goździkiczosnek, całyczosnek, cały

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
kawa, śliwka, granat
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia86
Magazyn