Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka
Ocet jabłkowy-duszone udka z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 659 kalorii, 40g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka marchew, udka z kurczaka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka, Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami, oraz Easy Healthy Slow Cooker Cider-duszone udka z kurczaka ze słodkimi ziemniakami i szałwią.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek. Udka kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do zapiekanki, skórką do dołu. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, w partiach, jeśli to konieczne, obracając raz, aż złoty kolor będzie brązowy, o 12 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Łyżka off wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu w zapiekance.
Dodać marchew, czosnek i Por i gotować na małym ogniu, aż chrupiące-przetargu, 5 protokół.
Dodać mąkę i mieszać przez 1 minutę.
Dodaj ocet i wymieszać, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Doprowadzić sos do wrzenia i gotować, aż zgęstnieje, 3 protokół.
Dodać bulion, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Nestle kurczaka w sosie, strony skóry do góry.
Przenieść zapiekankę do piekarnika i dusić kurczaka przez około 50 minut, aż gotowane przez.
Przełożyć kurczaka na blachę do pieczenia, skórkę do góry. Broil na środkowym stojaku piekarnika, aż skóra będzie złoty i chrupiące, o 4 protokół.
Dusić sos na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do około 4 filiżanki, 10 protokół. Wymieszać z masłem do rozpuszczenia.
Dodać natkę pietruszki i szczypiorek i doprawić sosem solą i pieprzem. Odstawić kurczaka do zapiekanki, skórki do góry i podawać.