Naleśnik z jabłkami i kremem
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lakto ovo? Naleśnik z jabłkami i kremem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 259 kalorii, 6 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 69 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jabłek, serka śmietankowego, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przygotowało 35 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Naleśnik z piekarnika z jabłkami, Naleśnik z sufletem z jabłkami cynamonowymi i Mini niemieckie ptysie naleśnikowe z jabłkami cynamonowymi.
Instrukcje
W małej misce połącz mleko, jajka, mąkę i sól. Ubijaj, aż będzie gładkie.
Rozgrzej żeliwną lub żaroodporną patelnię w piekarniku nagrzanym na 450°, aż będzie gorąca.
Dodaj masło do patelni; rozłożone na całym dnie.
Wlać ciasto; piec przez 10 minut lub do złotego koloru.
W międzyczasie wymieszaj cukier i serek śmietankowy. Zmiksuj ze śmietaną i wanilią. Napełnij naleśnik 3/4 szklanki mieszanki serka śmietankowego i posyp jabłkami.
Pozostałą mieszaninę serka śmietankowego rozsmaruj na jabłkach i posyp orzechami.
Kroimy w krążki i od razu podajemy.