Muffinki cynamonowe z pączkami
Babeczki cynamonowe z pączkami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie Twojego pudełka z przepisami na śniadanie. Ten przepis służy 10 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 286 kalorii. Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 59 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup sól, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22%, to danie nie jest tak spektakularne. Wypróbuj Muffiny z pączkami jabłkowo-cynamonowymi, Muffinki z pączkami cynamonowymi i klonowymi, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, gałkę muszkatołową i cynamon. W małej misce połącz cukier, olej, jajko i mleko; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia.
Napełnij do połowy natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffinki; na wierzchu połóż 1 łyżeczkę dżemu. Przykryj dżem taką ilością ciasta, aby wypełnić foremki na muffinki w trzech czwartych.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha.
Umieść roztopione masło w małej misce; w drugiej misce połącz cukier i cynamon. Zaraz po wyjęciu muffinek z piekarnika zanurzamy wierzch w maśle, a następnie w cukrze cynamonowym.