Mortadella i figowe Focaccianini

Mortadella i figowe Focaccianini
Mortadellan i figowe Focaccianini mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 939 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, ostry ser, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Fig & Cacao jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierogi Mortadella, Mortadella Stromboli, oraz Mortadella Monster dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do smarowania fig: Przynieś figi, 1 szklankę wody, balsamiczny i cukier na wolnym ogniu w małym garnku. Gotować na wolnym ogniu, aż figi nawodnią się, a płyn zmniejszy się i zgęstnieje, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem FigowyDżem Figowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Ochłoń. Raz ostygnie, umieścić w maszynce i puree do gładkiej, 20 do 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Do budowy kanapki: rozgrzej patelnię na średnim i niskim ogniu lub podgrzej prasę panini. Pokrój 1 kwadrat focaccia na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa PaniniPrasa Panini
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Umieść cienką warstwę fig rozłożoną na wewnętrznej stronie obu połówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem FigowyDżem Figowy
6
Na spód ułożyć kilka plasterków sera, a na wierzch ułożyć 4 uncje mortadelli. Zamknąć i lekko posmarować chleb oliwą z oliwek. Smażyć kanapkę, aż złoty i ciepły, o 4 minut stronie. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Chwyć delikatnie jedną ręką i ugryź jak maniak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn