Morele z belgijską Endywią
Morele z belgijską Endywią wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 75 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, grzyby morelowe, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Duszona Endywia Belgijska, Belgijska Sałatka Endywiowa, oraz Belgijska Sałatka Endywiowa.
Instrukcje
Opłukać i osuszyć endywię; owinąć ręcznikami, zamknąć w plastikowej torbie na żywność i schłodzić.
Tymczasem morele zanurzamy w 2 filiżankach gorącej wody.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, 10 do 15 minut. Trzymając Smalce w wodzie, delikatnie ściśnij, aby masować piasek wolny. Wyciągnij Smalce z wody i wyciśnij do sucha. Ostrożnie wlać moczony płyn do innego pojemnika; wyrzucić ziarniste pozostałości.
Zanurz morele w dużej ilości chłodnej wody i ponownie delikatnie wmasuj. Wyciągnij z wody i wyciśnij do sucha; wyrzuć chłodną wodę.
W 10-do 12-calowej patelni, połączyć szalotki, estragon, ocet, i zastrzeżone morel moczenie cieczy. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż płyn odparuje, około 12 minut.
Dodać Smalce i 1/4 szklanki śmietany. Gotuj, często mieszając, aż śmietana odparuje i warzywa zaczną brązowieć, około 1 minuty.
Dodaj pozostałą śmietanę, bulion wołowy, Wino i brandy i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 4 do 5 minut.
Zarezerwuj kilka liści endywii, aby przyozdobić każdą płytkę; drobno sliver Pozostałe endywii wzdłuż. Ułóż liście endywii i kawałki na talerzach sałatkowych.
Doprowadzić sos morelowy do wrzenia i chochlę nad endywią.