Miso-marynowany łosoś z ogórkiem-Daikon Relish

Miso-marynowany łosoś z ogórkiem-Daikon Relish
Miso-marynowany łosoś z ogórkiem-Daikon Relish może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 299 kalorii, 36g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kiełków rzodkiewki, unseasoned ocet ryżowy, filety z łososia alaskańskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Podobne przepisy to Miso-marynowany łosoś z ogórkiem-daikon Relish, Łosoś Marynowany Miso, oraz Łosoś Marynowany Miso-Imbir.

Instrukcje

1
Ubić pierwsze 6 składników w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali, aby zmiksować je na marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodać łososia; obrócić do płaszcza. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
3
Podgrzej brojlery. Linia ciężka duża blacha do pieczenia z folią; spray z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Filety z łososia wyjąć z marynaty miso; za pomocą gumowej szpatułki zeskrobać nadmiar marynaty. Ułóż łososia, skórkę do góry, na przygotowanej blasze do pieczenia. Broil 5 do 6 cali od źródła ciepła, aż skóra jest chrupiąca, o 2 protokół. Używając metalowej szpatułki, Odwróć łososia. Broil aż łosoś jest po prostu gotowane przez i złoty kolor na wierzchu, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
MarynataMarynata
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
5
Przełóż łososia na talerze, skórkę w dół. Łyżka ogórka rozkoszować się.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
RozkoszRozkosz
łosośłosoś
6
Posypać sezamem, następnie kiełkami i nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
KiełkiKiełki
NoriNori
7
Podawać natychmiast.
8
* Białe miso, mirin i nori (cienkie arkusze suszonych wodorostów) są dostępne na rynkach japońskich oraz w sekcji azjatyckiej żywności lub w sekcji chłodniczej supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe MisoBiałe Miso
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
NoriNori

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia66
Magazyn