Migdałowy kurczak w sosie pomidorowo-cytrusowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 29g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 4 fanów. Jeśli masz mielone migdały, curry, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak z orzechami Pekanowymi z polewą cytrusowo-pomidorową, Migdałowy kurczak w Truskawkowym sosie balsamicznym, oraz Kurczak z ziołami w sosie pomidorowym.
Instrukcje
1
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Podsmaż czosnek przez 2 minuty, następnie dodaj pomidora, pomarańczę, rozmaryn, tymianek, sól i pieprz i wymieszaj. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 protokół; zdjąć pokrywę i niech SOS zmniejszyć na dodatkowe 15 protokół. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rozmaryn
Czosnek
Pomarańczowy
Pomidor
SOS
Tymianek
3
Aby chrupiący kurczak: w płytkim naczyniu lub misce, wymieszać migdały, mąkę, kminek, curry, kurkumę, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Piersi płaszcz w mieszaninie mąki i smażyć na dużej patelni z 1/4 szklanki oleju i masła klarowanego przez około 5 do 7 minut z każdej strony, lub aż złoty kolor i gotowane przez (soki uruchomić jasne).