Małże gotowane na parze z pikantną włoską kiełbasą i koprem włoskim
Przepis gotowane na parze małże z pikantną włoską kiełbasą i koprem włoskim jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,33 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, nasiona kopru włoskiego, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Makaron z małżami, białym winem i pikantną włoską kiełbasą, Pikantne małże i koper włoski, oraz Pikantne małże na parze z chińskimi brokułami i makaronem Pancit dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni na dużym ogniu.
Dodaj paprykę, krojony koper włoski, kiełbasa włoska, i nasiona kopru włoskiego, i sauté aż kiełbasa jest brązowy i warzywa są po prostu miękkie, o 10 protokół.
Dodać sok z małży i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże i oregano; zmniejszyć ogień do średniej wysokości, przykryć, i gotować tylko do otwarcia małże, o 5 protokół. Doprawić do smaku pieprzem. Podzielić na 4 miski, odrzucając wszelkie nieotwarte małże.
Posypać posiekanymi liśćmi kopru włoskiego i podawać.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 422,26; % kalorii z tłuszczu 46,4; tłuszcz (G) 21,79; tłuszcz nasycony (G) 6,23; Cholesterol (mg) 107,76; węglowodany (g) 14,51; błonnik pokarmowy (G) 2,78; cukry ogółem (G) 1,30; węglowodany netto (g) 11,73; Białko (g) 40,34
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.