Marynowany cytrusem łosoś Grillowany z sałatką Tabbouleh

Marynowany cytrusem łosoś Grillowany z sałatką Tabbouleh
Przepis cytrusowo-marynowany Grillowany łosoś z sałatką Tabbouleh jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. To danie główne ma 769 kalorii, 73g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 9,81 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 232 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka soku z pomarańczy, mięty, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj Mięta Marynowane Grillowane Krewetki Tabbouleh Sałatka, Cytrusowo-marynowane krewetki z grillowaną cebulą i sałatką pomarańczową, oraz Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sałatki włóż pszenicę bulgur, wrzącą wodę, sok z cytryny i olej do dużej miski i delikatnie wymieszaj. Natychmiast przykryć ręcznikiem do naczyń i odstawić na 1 godzinę. Odkryj i puch z widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać skórkę, natkę pietruszki, szczypiorek, cebulę, miętę, sól i pieprz i delikatnie wymieszać. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.Tymczasem na łososia w szerokim, płytkim naczyniu wymieszać 2 łyżki oleju, skórki i soku, sól i pieprz. Ułóż łososia w naczyniu, Obróć, aby pokryć całość marynatą, przykryć i schłodzić przez 30 minut.Przygotuj grill do gotowania na średnim ogniu, szczotkując ruszty grillowe olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Usuń łososia z marynaty; wyrzucić pozostałą marynatę. Ułóż łososia na grillu, Skórka do góry, i gotować, przewracając raz, aż złoty kolor z obu stron i po prostu gotowane przez, o 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przełożyć na talerz i odstawić na 5 minut.W średniej misce wymieszać cebulę, pomidory, ogórki, pozostałą 1 łyżkę oleju, sok z cytryny, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podawać łososia na łóżku sałatki tabbouleh z mieszanką pomidorowo-ogórkową łyżką na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia100
Magazyn