Marokańskie pieczone warzywa z sosem tahini
Przepis marokański pieczone warzywa z sosem tahini mogą być wykonane w około 45 minut. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 244 kalorie, 8G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka harissa, grecki jogurt, mięta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 241 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Pieczony bakłażan z sosem cytrynowym tahini, Pieczony bakłażan z sosem cytrynowym tahini, oraz Pieczony Bakłażan Z Sosem Tahini Przepis.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozłóż warzywa na blasze do pieczenia.
Mżawka nad olejem i harissa, doprawić i dobrze wrzucić. Piecz przez 30 minut lub do czasu ugotowania i rozpoczęcia karmelizacji.
Wymieszaj razem tahini, sok z cytryny, jogurt i 1-2 łyżki wody, aby przygotować dressing. Wymieszać połowę mięty.
Warzywa posypać pozostałą miętą i podawać z dressingiem, kuskusem i ciepłym chlebem pitta.