Makaron z łodygami mniszka lekarskiego
Makaron z łodygami mniszka lekarskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony Makaron Z Zielenią Z Mniszka Lekarskiego I Kiełbasą, Sałatka makaronowa z zielenią mniszka lekarskiego i serem Feta, oraz Makaron Primavera Z Zielonym Czosnkiem I Zielenią Mniszka Lekarskiego.
Instrukcje
Linguine gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż al dente.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej oliwę z oliwek.
Dodać pancetta i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż chrupiące.
Przenieś pancettę na talerz.
Dodaj łodygi mniszka lekarskiego na patelni i gotować, aż chrupiące przetargu, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Osusz linguine. W dużej rozgrzanej misce wrzuć makaron z łodygami mniszka lekarskiego, sokiem z cytryny i dużą szczyptą zmiażdżonej czerwonej papryki. Doprawiamy solą i podajemy; obok parmezanu podajemy ser.
Rekomendacja wina: łodygi mniszka lekarskiego i klasyczne włoskie smaki-oliwa z oliwek, czosnek, parmezan i pancetta-wymagają owocowej, cierpkiej, wytrawnej włoskiej bieli. Najlepszy wybór: Gavi, być może 1995 Michele Chiarlo lub 1995 La Scolca Villa Scolca.