Lucjan z Linguine i sosem śmietanowym cytrusowym

Lucjan z Linguine i sosem śmietanowym cytrusowym
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina do spędzenia w kuchni Lucjan z Linguine i sosem śmietanowym cytrusowym może być wyjątkowy pescatarian przepis do wypróbowania. Za $4.9 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 46g białka, 27g tłuszczu i w sumie 735 kalorii. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymagają bazylii, filetów z Lucjana, soli i pieprzu oraz wódki. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowany cały czerwony Lucjan z ostrym sosem cytrusowo-imbirowym, Panko-Crusted Red Snapper z sosem kremowym z awokado, oraz Linguine w sosie śmietanowym cytrynowym.

Instrukcje

1
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Dodaj szalotkę i czosnek i gotuj przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlej wódkę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WódkaWódka
3
Dodaj sok z cytryny, sok z limonki, sos rybny, suszone pomidory, nasiona kopru włoskiego, bazylię, tymianek, sos Worcestershire, 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej i śmietanę. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Suszone PomidorySuszone Pomidory
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
BazyliaBazylia
KremKrem
SOSSOS
TymianekTymianek
4
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj linguine i gotuj do al dente, 8 do 10 minut; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
6
W międzyczasie dopraw filety z Lucjana solą i pieprzem, a następnie wsyp mąkę. Strząśnij nadmiar i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z LucjanaFilety Z Lucjana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
7
Podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Ugotuj filety z Lucjana z obu stron na gorącym oleju, aż ładnie się zrumienią i nie będą już przezroczyste w środku, około 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z LucjanaFilety Z Lucjana
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Aby podać, Wrzuć odsączoną linguine z połową sosu i podziel na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
SOSSOS
9
Umieść filet z Lucjana na każdym talerzu i kadzi na pozostałym sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SnapperSnapper
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
Posyp 1/4 łyżeczki skórki pomarańczowej do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla Lucjana czerwonego. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn