Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem limonkowo-kolendrowym

Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem limonkowo-kolendrowym
Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem z limonki i kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 350 kalorii, 38g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz seler, filety z Lucjana, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać anyż Gwiaździsty, można śledzić to danie główne z Mini Star-Bułeczki Anyżowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane ciasta krabowe z cytryną i limonką aïoli, Lucjan w rosole Habanero, oraz Lucjan w bulionie pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę, seler, czosnek i imbir i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj nasiona kolendry, pokruszony czerwony pieprz, kardamon, anyż Gwiaździsty, ziarna pieprzu, gałązki kolendry i bazylii oraz liście limonki i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Liście LimonkiLiście Limonki
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Dodaj wino i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać sos rybny, sok z limonki i wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut. Odcedzić bulion do małego rondla, doprawić solą; utrzymywać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
W małej patelni, połączyć kminek, kardamon, kolendra, koper włoski i anyż i tosty na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Przenieść do młynka do przypraw i ostudzić, a następnie zmielić na drobny proszek.
8
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Dodać mielone przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 minutę. Złóż w crabmeat, kolendry i cytryny i limonki soki i usunąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
CrabmeatCrabmeat
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
11
W każdej z 2 dużych patelni zapobiegających przywieraniu podgrzać 1 1/2 łyżki pozostałego oleju, aż się połysk. Doprawić Lucjan solą i pieprzem; dodać do patelni, skórkę od strony dołu. Gotować na dużym ogniu, delikatnie potrząsając patelnię, aż skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, 5 protokół. Flip filety i gotować przez 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
SnapperSnapper
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Kopiec mieszanki przyprawione kraba w rozgrzanych płytkich misek i góry z filetów snapper, strona skóry do góry. Łyżka bulionu dookoła i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z LucjanaFilety Z Lucjana
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny2gałązki bazyliigałązki bazylii0(może być lub przeglądać)pieprz czarnypieprz czarny6strąki kardamonu, rozgniatanestrąki kardamonu, rozgniatane1małe żebromałe żebro selera, cienko pokrojonemałe żebro selera, cienko pokrojone2(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra10gałązki kolendrygałązki kolendry0(może być lub przeglądać)nasiona kolendrynasiona kolendry11 funt cukinii,nasiona kolendrynasiona kolendry1(może być lub przeglądać)kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz2(może być lub przeglądać)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino0(może być lub przeglądać)bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści11-calowy kawałek świeżego imbiru, zmiażdżony1-calowy kawałek świeżego imbiru, zmiażdżony2ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite2liście limonki kaffir (patrz uwaga)liście limonki kaffir (patrz uwaga)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki227Orzechy dowolne (posiekane)kostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana1cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1małecebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana850Orzechy dowolne (posiekane)filety z Lucjana czerwonegofilety z Lucjana czerwonego6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz11 funt cukinii,nasiona kardamonu (od 12 strąków)nasiona kardamonu (od 12 strąków)1anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1strąk anyżu gwiaździstego, łamanystrąk anyżu gwiaździstego, łamany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone5(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn