Lody Imbirowo-Malinowe
Lody imbirowo-malinowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 730 kalorii, 12g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, cukier granulowany, ¾ szklanki dżemu malinowego, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Lody Malinowe I Czerwone Porzeczki, Kwaśna Śmietana Malinowa Zawirowana Bochenek, oraz Lody Z Białej Czekolady Maliny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka umieścić w dużej misce, odstawić do momentu użycia.
W średnim garnku zagotuj mleko, śmietanę, imbir, sól i ¼ szklanki cukru. Wyłączyć ciepło i pozostawić strome w temperaturze pokojowej na 10 minut; powrót do wrzenia toczenia.
Pozostały cukier ubić do miski z żółtkami, aż będzie gładki. Żółtka delikatnie temperować dodając powoli gorący krem imbirowy, jednocześnie stale ubijając. Po całkowitym połączeniu przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do dużej metalowej miski.
Umieść miskę na innej misce z lodowatą wodą i wymieszaj, aż ostygnie.
Zamrozić mieszankę w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Przenieś lody do pożądanego pojemnika do przechowywania, układając Duże dollops dżemu między dużymi łyżkami lodów. Złóż raz lub dwa razy, aby połączyć i zamrozić na 2-3 godziny lub do jędrności.