Letnia zupa jogurtowa z pomidorem i bazylią
Przepis na letnią zupę jogurtową z pomidorami i bazylią można zrobić w około 15 minut. Za $1.99 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 164 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś jogurt, czosnek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy obejmują Zupa jogurtowo-bazyliowa z lodem pomidorowym, Zupa jogurtowo-Bazyliowa z lodem pomidorowym, oraz Letnie spaghetti z pomidorami i bazylią.
Instrukcje
Rozgrzej olej na średnim ogniu i podsmaż czosnek i cebulę, aż będą przezroczyste, około 5 minut.
Dodaj wywar i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Ostudź do temperatury pokojowej i zmiksuj w blenderze lub robocie kuchennym przez 30 sekund.
Dodaj bazylię, sól i pieprz i miksuj przez kolejne 30 sekund.
Dodaj jogurt i puls do wymieszania. Przechowywać schłodzone, aż będą gotowe do podania. Podczas serwowania dodaj kilka łyżek pokrojonego w kostkę pomidora na każdą miskę zupy. Dopraw pomidora solą i podawaj.