Letnia Gratina do squasha z salsą Verde i Gruyere to pescatarian przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 19g białka, oraz 63g tłuszczu. 66 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz latem squash, liście oregano, ser gruyere i kilka innych składników pod ręką, można go zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dynia Masłowa i zapiekanka Yukon Gold z serem Gruyere, Summer Squash au Gratin, oraz Letnia Gratina Do Squasha.
Instrukcje
1
Zrób salsę verde. Używając moździerza i tłuczku (lub robota kuchennego, nikomu nie powiem), wbijaj zioła w pastę. Być może będziesz musiał to zrobić partiami. Pracę w niektórych oliwy z oliwek, i przenieść mieszaninę do miski. Rozgnieść czosnek i sardelę i dodać je do ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sardele
1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Delikatnie tłucz kapary, aż zostaną częściowo zmiażdżone i dodaj je do ziół. Wymieszaj pozostały olej, szczyptę czarnego pieprzu i wyciśnij sok z cytryny. Smak równowagi i przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Zrób zapiekankę.
4
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Pokroić w plastry o grubości 1/8 cala. Wrzucić plastry w dużej misce z 1 łyżeczką soli koszernej i odstawić 10 protokół.
Wlać brązowe masło na bułkę tartą (jest pewny, aby zeskrobać wszystkie brązowe kawałki do miski z gumową szpatułką). Poczekaj chwilę, aż masło ostygnie i dobrze Wrzuć.
Odcedzić squasha i przenieść go do dużej miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
10
Dodaj szalotki, mielony czosnek, tymianek, chile, 1/2 szklanki Salsa verde, i trochę pieprzu. Wymieszać, dodać ser i połowę bułki tartej z masłem. Wrzucić ponownie, i smak przyprawy. (Surowy czosnek będzie smakował mocno w tym momencie, ale będzie pyszny po ugotowaniu.)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sos żurawinowy, Do Podania
8 (U-12) Krewetek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2 Szklanki Ząbków Czosnku
11
Umieść squash w dość 9-by-9-calowy (lub równoważny) danie gratin (użyłem patelni). Rozrzucić pozostałą bułkę tartą na górze, i piec 35 do 40 minut, aż squash jest miękka i top jest chrupiące.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.