Kurczak w sosie estragonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w sosie estragonowym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. Przepis ten służy 4. Na 2,83 zł / porcja, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kurczaka, oleju roślinnego, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżką wynik 47% to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak w sosie estragonowym, Kurczak w sosie pomarańczowo-estragonowym, oraz Kurczak W Sosie Śmietanowym Estragon podobnych receptur.
Instrukcje
Kawałki kurczaka posmarować mąką.
Rozgrzać olej na dużej patelni saute. Brązowy kurczak ze wszystkich stron w oleju i usunąć z patelni.
Do pozostałego na patelni oleju dodaj cebulę. Smażyć lekko przez 2 minuty, następnie dodać czosnek. Patelnię Deglaze mieszając w winie, które powinno usunąć resztki mąki z dna patelni.
Dodać estragon, sól i pieprz do smaku. Oddaj kurczaka na patelnię. Gotuj na małym ogniu przez około 45 minut lub do momentu, gdy kurczak będzie dobrze przygotowany.
Gdy sos jest gotowy do podania, zagęścić go mieszaniną skrobi kukurydzianej i wody; często nie jest to konieczne, ponieważ początkowa powłoka mączna zagęszcza go naturalnie. Wymieszać ze śmietaną.