Kurczak w sosie estragonowym

Kurczak w sosie estragonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w sosie estragonowym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. Przepis ten służy 4. Na 2,83 zł / porcja, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kurczaka, oleju roślinnego, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżką wynik 47% to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak w sosie estragonowym, Kurczak w sosie pomarańczowo-estragonowym, oraz Kurczak W Sosie Śmietanowym Estragon podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kawałki kurczaka posmarować mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
2
Rozgrzać olej na dużej patelni saute. Brązowy kurczak ze wszystkich stron w oleju i usunąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Do pozostałego na patelni oleju dodaj cebulę. Smażyć lekko przez 2 minuty, następnie dodać czosnek. Patelnię Deglaze mieszając w winie, które powinno usunąć resztki mąki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać estragon, sól i pieprz do smaku. Oddaj kurczaka na patelnię. Gotuj na małym ogniu przez około 45 minut lub do momentu, gdy kurczak będzie dobrze przygotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Gdy sos jest gotowy do podania, zagęścić go mieszaniną skrobi kukurydzianej i wody; często nie jest to konieczne, ponieważ początkowa powłoka mączna zagęszcza go naturalnie. Wymieszać ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
WodaWoda

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawSos
Magazyn