Kurczak Pomarańczowo-Rozmarynowy
Kurczak pomarańczowo-rozmarynowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,11 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 50g białka, oraz 51 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli koszernej, pomarańczy, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Rozmarynowo-Pomarańczowy, Kurczak Pomarańczowo-Rozmarynowy, oraz Kurczak Pomarańczowo-Rozmarynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Od połowy pomarańczy zetrzeć skórkę na 2 łyżeczki.
Pomarańczę pokroić na pół w ćwiartki.
W małej miseczce połącz skórkę pomarańczową, masło i kolejne 4 składniki (przez czosnek). (Zachowaj pozostałą pomarańczową połowę do innego użytku.)
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Połowę masy masła wcierać pod rozluźnioną skórę. Pozostałą mieszaninę masła natrzeć na powierzchni kurczaka. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Umieścić pomarańczowe kawałki w jamie.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na małym stojaku pokrytym sprayem do gotowania.
Umieść stojak wewnątrz 5-quart kuchenka elektryczna wolno.
Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 4 godziny lub do momentu włożenia termometru w mięsistą część uda
Wyjąć kurczaka z wolnej kuchenki.
Odstawić na 15 minut. Wyrzucić skórę.