Kurczak Paprykarz I

Kurczak Paprykarz I
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów z Europy Wschodniej do swojego repertuaru, kurczak z papryką może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 14 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 38 fanów. Jeśli masz pod ręką paprykę, oliwę z oliwek, kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj Paprykasz z kurczaka, Paprykasz z kurczaka i Paprykasz z kurczaka, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Na 12-calowej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zrumienij kurczaka ze wszystkich stron. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego
Papryka W Dowolnym Kolorze, Która Jest Ostra Lub Nie, Z Lokalnego OgroduPapryka W Dowolnym Kolorze, Która Jest Ostra Lub Nie, Z Lokalnego Ogrodu
Około 1 Litra WodyOkoło 1 Litra Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z łososia Bez Skóry, Bez Kości, Pokrojone W Drobną KostkęFilety Z łososia Bez Skóry, Bez Kości, Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Wyjmij kurczaka i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1 Litra WodyOkoło 1 Litra Wody
3
Dodaj cebulę na patelnię. Gotuj do miękkości, ale nie do zrumienienia. Wymieszaj paprykę. Włóż kurczaka z powrotem na patelnię, obróć go i pokryj mieszanką papryki i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1 Litra WodyOkoło 1 Litra Wody
1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)
1 Szklanka Makaronu Gemelli Lub Krótkiego Makaronu Fusilli1 Szklanka Makaronu Gemelli Lub Krótkiego Makaronu Fusilli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z łososia Bez Skóry, Bez Kości, Pokrojone W Drobną KostkęFilety Z łososia Bez Skóry, Bez Kości, Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Dodać wino i bulion. Doprowadzić do wrzenia; zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut lub do momentu, aż kurczak będzie całkowicie ugotowany i miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1 Litra WodyOkoło 1 Litra Wody
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron Gemelli Lub Krótki Makaron FusilliMakaron Gemelli Lub Krótki Makaron Fusilli
5
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1 Litra WodyOkoło 1 Litra Wody
6
Gotuj odciek z patelni, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki płynu, około 3 minut. Wymieszać z 1/2 szklanki kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kremowy SłońKremowy Słoń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z łososia Bez Skóry, Bez Kości, Pokrojone W Drobną KostkęFilety Z łososia Bez Skóry, Bez Kości, Pokrojone W Drobną Kostkę
7
Podgrzej.
8
Jeśli chcesz, połóż kurczaka na makaronie i polej całość sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1 Litra WodyOkoło 1 Litra Wody
(pakowany) Drobno Starty Parmezan(pakowany) Drobno Starty Parmezan
Woda Do RozcieńczeniaWoda Do Rozcieńczenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn