Kurczak Paprykarz I
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów z Europy Wschodniej do swojego repertuaru, kurczak z papryką może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 14 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 38 fanów. Jeśli masz pod ręką paprykę, oliwę z oliwek, kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj Paprykasz z kurczaka, Paprykasz z kurczaka i Paprykasz z kurczaka, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na 12-calowej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zrumienij kurczaka ze wszystkich stron. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem.
Wyjmij kurczaka i odłóż na bok.
Dodaj cebulę na patelnię. Gotuj do miękkości, ale nie do zrumienienia. Wymieszaj paprykę. Włóż kurczaka z powrotem na patelnię, obróć go i pokryj mieszanką papryki i cebuli.
Dodać wino i bulion. Doprowadzić do wrzenia; zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut lub do momentu, aż kurczak będzie całkowicie ugotowany i miękki.
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple.
Gotuj odciek z patelni, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki płynu, około 3 minut. Wymieszać z 1/2 szklanki kwaśnej śmietany.
Jeśli chcesz, połóż kurczaka na makaronie i polej całość sosem.