Kremowy Kurczak Pomidorowy
Kremowy kurczak pomidorowy to bezglutenowe danie główne. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 419 kalorii, 29g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, oregano, pasta pomidorowa bez dodatku soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala, Kremowy Kurczak Pomidorowy, oraz Kremowy Kurczak Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, i gotować czosnek i suszoną cebulę, aż czosnek zmięknie, o 2 protokół; umieścić połówki piersi kurczaka na gorącej patelni, i gotować, aż mięso nie jest już różowy, soki uruchomić jasne, i kurczak jest rumiane, o 8 do 10 minut na stronie. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka piersi kurczaka powinien czytać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Pastę pomidorową ze śmietaną ubić w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, i mieszać w tymianku, majeranek, oregano, i chile-sos czosnkowy. Doprawić do smaku solą.
Wlać mieszaninę sosu na kurczaka, i wymieszać sos na patelni rozpuścić masło, soki, i rumiane kawałki smaku do sosu.
Kurczaka podawać w sosie, posypane serem mozzarella.