Krem Maślany Panna Cotta

Krem Maślany Panna Cotta
Maślanka Creamsicle Panna Cotta wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 526 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pępek pomarańczy, pieprzu, pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Maślanka Panna Cotta, Maślanka Panna Cotta, oraz Maślanka Panna Cotta.

Instrukcje

1
Skórkę obrać z 1 pomarańczy w paski o szerokości 1 cala. W małym rondlu połącz paski skórki pomarańczowej z cukrem, wodą, liśćmi laurowymi i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać mieszaninę do żaroodpornej miski i pozostawić strome na 2 godziny. Odcedzić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W międzyczasie, w małej misce, posypać 3/4 łyżeczki żelatyny ponad 1/4 szklanki soku pomarańczowego i odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 10 protokół. Zeskrobać żelatynę pomarańczową do małego rondla i ustawić na małym ogniu, mieszając, aż się stopi. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki soku pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Pomarańczowymżelatyna O Smaku Pomarańczowym
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać żelatynę pomarańczową do szklanek do wina lub parfait i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ustawienia, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Pomarańczowymżelatyna O Smaku Pomarańczowym
5
W małym rondlu połącz śmietanę z 1/4 szklanki syropu cukrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Posypać Pozostałe 1 1/2 łyżeczki żelatyny na krem i odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Podgrzać, mieszając, aż się stopi, a następnie wlać mieszaninę do szklanej miarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
8
Dodać maślankę i 1/4 szklanki syropu i ostudzić do temperatury pokojowej. Delikatnie wlać mieszaninę maślanki na pomarańczową żelatynę w każdej szklance i przechowywać w lodówce do bardzo twarde, co najmniej 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Pomarańczowymżelatyna O Smaku Pomarańczowym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
9
Pracując nad miseczką, obrać pomarańcze ostrym nożem, usuwając cały gorzki biały rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje do miski. Wymieszać z pozostałym pomarańczowym syropem cukrowym i przechowywać w lodówce, aż panna cotta ostygnie. Łyżka pomarańczowych odcinków do szklanek tuż przed podaniem.Dodać do przodu: panna cotta i kompot pomarańczowy można przechowywać w lodówce oddzielnie przez okres do 2 dni.Uwagi: jedna porcja: 242 kalorie, 4,9 GM tłuszczu całkowitego, 3,0 GM tłuszczów nasyconych, 44 GM węglowodanów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Eliksir GrEliksir Gr
KompotKompot
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn