Krem kukurydziany na parze z krabem
Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka ziaren kukurydzy lub mleka, szczypiorku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kremy Ze Świeżej Kukurydzy, Zbierz Kremy Kukurydziane, oraz Indywidualne Kremy kukurydziane ze skórką Boczkowo-ziemniaczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kukurydzę ugotować w 1-ćwiartkowym rondlu wrzącej osolonej Wodynie bardzo miękka, 3 do 5 minut i odcedzić na sitku.
Mleko i gorącą kukurydzę przecedzić w blenderze, aż będzie prawie gładka, a następnie przełożyć przez bardzo drobne sito do miski, odrzucając ciała stałe.
Ubij jajko i sól i podziel krem między ramekiny.
Kremy parowe w zestawie parowym 1 cal powyżej gotującej się wody, przykryte pokrywką, aż centra zostaną ustawione i cienki nóż włożony do środka 1 kremu wychodzi czysty, 6 do 8 minut.
Wyjąć ramekiny z parownika szczypcami i lekko ostudzić.
Grubo posiekać 1/4 szklanki krabów i zachować resztę do innego użycia.
Rozgrzać masło na małej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować kraba, stale mieszając, aż do ogrzania przez, O 2 protokół. Wymieszać ze szczypiorkiem.
* Mieszankę kremu można przygotować i wlać do ramekinów 1 dzień wcześniej i schłodzić, powierzchnie pokryte folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed gotowaniem na parze.