Krem Kardamonowy Crepes
Przepis kardamon krem naleśniki może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Na 67 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, śmietanę, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cytrynowe naleśniki kardamonowe z kremem truskawkowo-rabarbarowym, Lody Kardamonowe, oraz Lody Z Szafranem Kardamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier granulowany, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj pozostałe składniki krepy. Ubić trzepaczką lub ręcznym trzepaczką, aż będzie gładka.
Lekko masło 6-calowa patelnia; ciepło na średnim ogniu, aż bąbelki. Dla każdej krepy, wlać nieco mniej niż 1/4 Puchar ciasto na patelni; natychmiast obrócić patelnię, aż ciasto obejmuje dno. Gotować do jasnobrązowego. Uruchom szeroką szpatułkę wokół krawędzi, aby poluzować; obrócić i gotować drugą stronę do jasnobrązowego. Naleśniki stos, umieszczając papier woskowany między każdym; zachować pokryte.
W schłodzonej małej misce ubij śmietanę do ubijania, brązowy cukier i kardamon mikserem elektrycznym na dużej prędkości około 2 minut lub tylko do uzyskania miękkich szczytów. Złóż śmietanę.
Łyżka około 2 łyżki mieszanki śmietany na każdej krepy; zwinąć.
Umieść 2 naleśniki, szew boki w dół, na każdym talerzu. Na wierzch polać mieszanką śmietany i borówek.